Stupanjem na snagu novog Pravilnika o naplati parkiranja u Gradu Sisku u zonu naplate uskoro se uključuje parking na tržnici, zatvorenim sustavom naplate, ali i parkinzi u ulicama Ljudevita Gaja i Oktavijana Augusta te izvanulično parkiralište na Trgu grada Heidenheima. Na parkingu na tržnici, prva dva sata bit će besplatna, nakon čega će se parkiranje naplaćivati 3 kn/sat. Na ostalim parkiralištima naplata će se provoditi normalno kao i u ostalim djelovima grada, putem parkirnih aparata, sms poruka ili kioska Tiska.

Ove promjene uvest će red i spriječiti kaos na spomenutim parkiralištima, a rezultat su brojnih prigovora građana, posebice korisnika tržnice i stanara obližnjih zgrada, koji zbog tzv. “spavača”,  cjelodnevno parkiranih vozila, jednostavno ne mogu pronaći slobodno parkirno mjesto za obavljanje kupnje na tržnici ili pak u blizini svoga doma.

Novost za građane je i uvođenje nove, povoljnije mjesečne, polugodišnje i godišnje karte. Naime, od sada će svi građani moći kupiti mjesečnu parkirališnu kartu za 2. zonu po cijeni od samo 100 kn mjesečno. Podijelimo li to sa 20-tak radnih dana u mjesecu dolazimo do cijene od 5 kn dnevno što smatramo izuzetno povoljnim i korektnim za sve zaposlene na području grada. Ukoliko se netko odluči na polugodišnju ili godišnju parkirališnu kartu povoljnosti su još značajnije.

AAA digitalni pečat 2016 HRparking-logo