Od sutra, 24. svibnja 2017. godine, započinje naplata parkiranja na parkiralištima oko gradskog bazena te na zatvorenom parkiralištu kod Gradske tržnice Kontroba, čime je, nadamo se, stigao kraj neredu i kaosu na ovim parkiralištima. Koristi od ovoga prvenstveno će imati posjetitelji, ali svakako i prodavači čiji će se kupci sada imati gdje parkirati i bez problema obaviti svoj posjet tržnici.

I dok će se na parkiralištima oko gradskog bazena naplata provoditi na identičan način kao i u ostalim dijelovima grada, na tržnici, nakon instalacije i perioda testiranja, u rad se pušta prvi zatvoreni sustav naplate u gradu Sisku te smo dužni pružiti nekoliko osnovnih informacija. Korisnik prilikom ulaska u područje pod naplatom, preuzima magnetnu karticu na ulaznom terminalu koji se nalazi ispred ulazne rampe (sve se obavlja iz vozila) te mu od tada započinje vrijeme parkiranja. Prva dva sata parkiranja za građane su besplatna. Prilikom odlaska sa tržnice, ukoliko ste se zadržali manje od 2 sata, nije potrebno poništavati kartu na automatskoj blagajni, nego se odmah možete zaputiti prema izlazu, staviti karticu u izlazni terminal nakon čega se rampa diže i dozvoljava se izlazak vozila iz područja pod naplatom. Ukoliko je prošlo 2 sata od ulaska potrebno je platiti parkiranje na automatskoj blagajni, a u slučaju kvara plaćanje se može obaviti u uredu Gradske blagajne. Cijena parkiranja je 3 kn po svakom započetom satu. Nakon plaćanja korisnik parkirališta ima 15 minuta da izađe iz područja pod naplatom.

Ukoliko se izgubi magnetna kartica dobivena prilikom ulaska, istu je moguće kupiti na automatskoj blagajni ili u uredu gradske blagajne, a cijena izgubljene karte je 40 kn.

Vrijeme naplate parkiranja na tržnici je od ponedjeljka do petka od 7:00 do 17:00 sati i subotom od 7:00 do 13:00 sati, a ne plaća se nedjeljom, praznikom i blagdanom.

parking-logoKestenov moljac_05